Vast met bezinning …

Het vers dat ons tijdens de Taraweeh is bijgebleven en wij graag met jullie willen delen is een gedeelte van een vers uit Hoofdstuk Al Ma’idah.

Afbeeldingsresultaat voor vasten islam

Het zijn slechts een aantal woorden, maar wat voor woorden! Althans, wanneer je deze woorden overpeinst en een moment neemt om stil te staan bij haar diepgaande betekenis. Allah de meest Verhevene zei:

“Vreest Allah tot Wie jullie verzameld zullen worden.” [5:96]

Beseffen wij ons wel dat deze wereld tijdelijk is en wij tot Allah zullen worden verzameld?

Dat alles wat we om ons heen zien zal vergaan en dat we op een uitgestrekte vlakte zullen samenkomen voor de afrekening?

Dat op het moment dat we sterven en onze ziel het lichaam verlaat er geen mogelijkheid meer is om je voor te bereiden voor die afrekening. De afrekening van de Dag des Oordeels, maar daarvoor al de afrekening in het graf!

We zijn door social media e.d. als nooit tevoren gewoon om op alles en iedereen te letten en te bekritiseren. Maar voor één keer beste broeder of zuster laat even alles en iedereen en vraag jezelf af hoe jouw situatie zal zijn in het graf en op de Dag dat we worden verzameld tot Allah?

Ben je tevreden over jezelf en klaar voor dat moment? Zo niet, wees vastberaden en verruil al datgene waar Allah niet van houdt voor datgene waar Hij van houdt en tevreden mee is. Dit is het juiste moment!

Het vasten van deze maand heeft Allah voorgeschreven als middel om Hem én de Dag waarop we naar Hem zullen terugkeren te vrezen. In hoeverre is daar sprake van?

In hoeverre vasten we overdag en staan we ‘s nachts in gebed met vurige hoop op Zijn beloning en oprechte vrees voor Zijn straf? Dat is namelijk het echte vasten dat haar vruchten zal afwerpen. Onze profeet vrede zij met hem zei:

“Wie Ramadan vast met geloof en hoop (op Zijn beloning), diens voorgaande zonden worden vergeven. En degene die Ramadan staat (in gebed) met geloof en hoop (op Zijn beloning), diens voorgaande zonden worden vergeven.”

Breng jouw vasten tot leven door niet te vasten omdat iedereen vast, maar omdat je hoopt op Zijn barmhartigheid!

Moge Allah ons doen behoren tot degenen die Zijn boek overpeinzen om er vervolgens lering uit te trekken en ernaar te handelen.

(Source: Kennisinmail.nl / 02.06.2017)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s