Voel je begunstigd …

Gerelateerde afbeelding

Het vers dat ons tijdens de Taraweeh is bijgebleven en wij graag met jullie willen delen is een vers uit Hoofdstuk Al Ma’idah.

Het is een vers waarover de Joden zeiden dat als dit vers aan hen was geopenbaard zij deze dag als feestdag hadden genomen. Dit vanwege haar grote betekenis.

Dit vers is één van de laatste verzen dat is neer gezonden van de Koran. Het is neer gezonden op een grote dag. De dag van ‘Arafah; het belangrijkste onderdeel van de hadj.

Zoals we allen weten heeft onze profeet vrede zij met hem niet lang voor zijn dood te kennen gegeven dat hij de bedevaart zou gaan verrichten. Hierop verzamelden vele duizenden moslims zich in Medina om met de laatste der profeten – vrede zij met hem – de hadj te verrichten.

Deze bedevaart stond bekend als de afscheidsbedevaart. De profeet vrede zij met hem zei dan ook meerdere malen tijdens de hadj: ‘Neem de (hadj)rituelen van mij over, wellicht zal ik er na dit jaar niet meer zijn.’

In het belangrijkste onderdeel van de hadj, de dag van Arafah is het volgende vers geopenbaard waarin Allah zegt:

“Vandaag heb Ik jullie godsdienst voor jullie vervolmaakt en heb Ik Mijn gunst voor jullie volledig gemaakt en heb Ik de islam voor jullie als godsdienst gekozen (en verkozen).” [5:3]

Beste broeders en zusters

Er zijn belangrijke boodschappen op te maken uit dit vers.

De eerste boodschap is dat onze religie vervolmaakt en volledig is. En iets wat vervolmaakt en volledig is, accepteert geen toevoegingen. Het toevoegen van innovaties aan onze religie is dan ook ten strengste verboden. Onze nobele profeet vrede zij met hem heeft dit in veel overleveringen benadrukt. Eén daarvan is zijn uitspraak:

“De slechtste zaken zijn de innovaties en iedere innovatie is een dwaling …”

Een andere belangrijke boodschap is dat de gelovige zich begunstigd moet voelen met de islam. Het is de godsdienst die Allah heeft gekozen en verkozen voor de mensheid.

Onze nobele profeet vrede zij met hem zei:

“Degene die tevreden is met Allah als Heer, en met de islam als godsdienst en met Mohammed als boodschapper, heeft de zoetheid van het geloof geproefd.”

Voel je begunstigd met dit prachtig geloof en straal dat ook uit!

Moge Allah ons doen behoren tot degenen die Zijn boek overpeinzen om er vervolgens lering uit te trekken en ernaar te handelen.

(Source: Kennisinmail.nl / 01.06.2017)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s