Moslims op hogeschool bidden in trapgang

 

Moslims op hogeschool bidden in trapgang

Islamitische studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben op hun school geen stilteruimte tot hun beschikking en dus bidden ze dagelijks in de trapgang op zelf meegebrachte kleedjes.

Dat schrijft dagblad Sp!ts. Tot april 2011 fungeerde de kelder van de HvA als een geïmproviseerde stilteruimte, toegankelijk voor mensen van alle religies. In praktijk waren het alleen moslims die er gebruik van maakten om te bidden en dus werd deze gesloten. “We willen niet een gebedsruimte exclusief voor een groep. Als er een ruimte is waar mensen zich kunnen terugtrekken, dan is deze voor iedereen”, was toen de toelichting van de HvA.

Nu moslims een verzoek hebben ingediend voor een stilteruimte, krijgen zij te horen: “De HvA is een openbare instelling. Voor alle overtuigingen is gelijkelijk respect en voor geen enkele overtuiging worden speciale voorzieningen getroffen”.

“Naast studenten die pleiten voor een stilteruimte zijn er ook studenten, met name meisjes, die er bij het CvB op aandringen deze faciliteiten niet in te richten omdat zij dan door geloofsgenoten onder druk worden gezet om te bidden op een moment dat zij dat niet willen”, aldus de woordvoerder van het College van Bestuur van de HvA.

(www.kerknieuws.nl / 20.02.2012)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s